Efter säsongens första träning med Tobias Ståhlgren, Niklas Brännström och Kristian Frisk

HA74:s första ispass är nu avklarat inför 125 personer på läktaren. Efter träningen träffade vi Tobias Ståhlgren för att höra hur läget är i truppen just nu. 

 

"Vi känner oss ganska nöjda med truppen som det ser ut i dagsläget. Däremot har vi en vakans på en backplats och där jobbar vi ganska hårt för att fylla den platsen så snart som möjligt. Samtidigt vill vi inte bara ta in en spelare för att fylla truppen. Vi vill hitta rätt kille, en som verkligen är med och bidrar."

 

"Vi hade självklart velat vara klara med truppen när vi går på is men så är det ibland att det finns någon lucka kvar att fylla. Jag tror inte heller att alla lagen i serien är helt kompletta ännu. Men vi ska nog lyckas lösa den sista pusselbiten i lagbygget också."

 

"På dem 10 nya spelarna vi tagit in har vi ganska bra koll på, men vi har inte sett alla  spelare live. Men vi har tagit väldigt mycket referenser från folk vi litar på. Jag tror vi har en ganska klar bild över vad det är för killar vi plockat in."

 

Head coach Niklas Brännström träffade vi också efter dagens träning och hans känsla inför kommande säsong är att det känns väldigt spännande eftersom att vi är nykomlingar. 

 

"Tillsammans med dom killarna som var med föregående säsong och med dom nya spelare som kommit in så känner jag en glädje att få strata säsongen 17/18. Det är väldigt stort för HA74 som förening att få spela i hockeyettan. Det är väldigt hårt jobb som gäller," säger Niklas.

 

"Första träningen kändes stel, stapplig och osynkad tyckte Niklas men jag förstår ändå grabbarna, det är inte lätt med nya grejer såsom skridskor och sånt. Dock så ser man ändå en hel del bra grejer på träningen. Det syns att det finns mycket hockey i killarna och det är ju de jag vill få fram", fortsätter Niklas och säga.

 

"Niclas Johansson och Robin Hedstål har skött om årets sommarträning och där har spelarna haft ett upplägg där dem haft 3 gemensamma träningar i veckan och 2-3 fyspass på egen hand. Föregående säsong blev ju rätt lång så vi kom igång lite senare detta året med sommarträningen än vad vi gjorde förra säsongen. Vi tränade fram till vecka 27 sen hade vi 4 veckors semester där killarna fick sköta sin egen träning. Vi samlades åter igen förra veckan för att göra lite fystester och testvärdena har sett bra ut", avslutar Niklas med.

 

Efter träningen träffade vi våran hemvändare Kristian Frisk som ska göra sin första säsong i HA74:s a-lag.

 

13 säsonger i exil, hur känns det att vara tilllbaka i moderklubben?

"Det ska bli riktigt kul, föreningen har tagit ett väldigt stort kliv och utvecklats sen jag var här sist. Så det ska bli väldigt kul att starta säsongen. Mina medspelare ser ut att vara bra, så detta känns bra!

 

Vad har du för förväntningar på dig själv och på laget?

 

"Inga förväntningar efter första träningen, för det kändes inte bra idag, nya skridskor och nya grejer. Så allting kommer bli bättre efterhand. Vi har många unga spelare som vill utvecklas och ta nästa kliv i sina karriärer. Vi kommer nog att vara underdogs, men jag tror att vi kan bli giftiga och slå många bra lag i serien."

 

För dem som inte sett dig spela hockey på länge, beskriv vilken sorts hockeyspelare du är.

"Jag är en smart center som läser spelet bra i både offensiv- och defensiv zon. Inte den snabbaste på skridskorna men som sagt en smart center som gillar att äga mycket puck och fördela den till mina snabba ytterforwards."

 

Varför valde du att krita på för HA74 inför denna säsongen?

"Många anledningar, det har varit pågång flera säsonger nu men det har inte passat riktigt för mig innan. Så det är inte bara för att HA74 tagit klivit upp i hockeyettan. Jag hade lika gärna kunnat skriva på om HA74 varit kvar i tvåan men just nu passade de väldigt bra med jobb och familj".

Diamantpartner

Premiumpartner

Platinapartner

Guldpartner

Silverpartner

Stöd HA74

Dog