Huvudsponsor

Äntligen seger!

Efter 5 raka förluster blev det äntligen en trepoängare när Osby
besegrades med 5-1 under söndagskvällen.

 
Det var två lag med stukat självförtroendet som möttes på söndagen. HA74 kom med 5 raka förluster och Osby hade bara mäktat med en poäng under seriens första halva.

Hemmalaget dominerade första perioden och radade upp chanser. Osby var dock inte ofarliga i sina kontringar och hade även de ett antal farliga chanser. Men en kombination av ineffektivitet och bra målvaktsspel gjorde att målen uteblev.

Andra perioden var den första lik, då hemmalaget förde spelet och skapade många bra chanser. Utdelningen kom då Fabian Bohman satte ledningsmålet 04:21 in i andra perioden. HA74 fortsatte att skapa chanser, men några mer hemmamål blev det inte i andra perioden. I stället kvitterade Osby i pp med ca: två och en halv minut kvar och ställningen var 1-1 inför slutperioden.

Drygt 10 minuter in i tredje perioden återtog HA74 ledningen då kaptenen Simon Lantz tryckte in 2-1 pucken. Med 5 minuter kvar avgjordes matchen, då Gustav Borglin kom in på högerkanten och pricksköt in 3-1. Med tre minuter kvar chansade Osby och tog ut målvakten i samband med en hemmautvisning. HA74 kunde då sätta 4-1 i tom bur och med 51 sekunder kvar kunde man även göra 5-1 som blev slutresultatet.

Sammanfattningsvis var segern fullt rättvis, då hemmalaget klart bättre och skapade mängder med klara målchanser. Men en storspelande bortamålvakt höll spänningen vid liv.

Bäst i HA74 var Gustav Borglin och Anton Lagerqvist.

Matchfakta:
HA74-Osby IK 5-1 (0-0, 1-1, 4-0)
Skott: 57-26 (19-4, 22-12, 16-10)

Mål:
1-0, Fabian Bohman (Oscar Gunnarsson, Rasmus Jonsson)
1-1, Alexander Jönsson (Tobias Björnlund, Martin Trempenau)
2-1, Simon Lantz (Oscar Gunnarsson)
3-1.
Gustav Borglin (Jens Williamsson, Philip Hjelmgren)
4-1, Olof Svensson (Daniel Bohman)
5-1. Christopher Stein (
Rasmus Jonsson, Oscar Fransson)

 

 

 

Premiumpartner

Platinapartner

Guldpartner

Silverpartner

Stöd HA74