Huvudsponsor

Intervju med Nilkas Brännström

I kväll ställs HA74 på hemmaplan mot Mjölby. Vi är obesegrat än så länge i år och ställs nu på prov på riktigt, mot ett av lagen som tippas vara med i toppen. 
I båset står Niklas Brännström som gör sin blott tredje match som huvudansvarig för vårt representationslag. Vad vet du egentligen om Niklas?
Hemsidan tog sig en pratstund med honom, och tro oss. Det är en fantastisk ishockeykarriär han själv har bakom sig som spelare.

-Jag är uppvuxen i Skellefteå hela vägen från hockeyskolan upp till a-laget. I det som då hette Skellefteå Hockey fick jag a-lagsdebutera. För den som kommer ihåg så var jag med det året då Skellefteå och Frölunda gick den där serien om en elitserieplats i fem matcher. Då när det blev förlängning i de första fyra matcherna och den sista matchen skulle avgöras nere i Göteborg.
Väl nere i Göteborg vann Skellefteå med 10-1 och blev klart för elitserien. I den serien fick jag vara med i en av matcherna nere i Göteborg, säger Niklas Brännström.

- Då gick Skellefteå upp och till året efter i elitserien, fick jag välja. Eller ja de sa det i alla fall. Mellan att antingen vara 13 forward eller bli utlånad. Så säsongen efter spelade jag för Clemensnäs, som då spelade i det som hette ettan.
Vi var några som gick över dit från SAIK och det gick bra där. Året efter fick jag komma tillbaka till SAIK och spelade 20 matcher fram till jul. Vi åkte ur den säsongen och året efter gjorde klubben en satsning att gå upp direkt men misslyckades.
Då flyttade jag vidare.

Färjestads BK och Karlstad blev nästa destination för Brännström. Där parades han ihop med ingen mindre än Håkan Loob...

- Jag stannade där i fyra säsonger och hade roliga år varje år egentligen. Fick spela i samma kedja som Loob och Rundkvist. En av säsongerna vann vi faktiskt elitseriens poängliga för kedjor. Framförallt var det en upplevelse i sig bara att spela med Håkan, säger Brännström.

- Efter de fyra åren kände jag att jag ville flytta till Stockholm, men det var svårt på den tiden i och med att det var övergångssummor så enda chansen var att kliva ned en nivå. Det var före bosman.

Brännström skrev på för ett hårdsatsande Södertälje som bland annat att plockat hem Anders Eldebrink.

- Vi gick upp i elitserien både Eldebrink och Tomas Bjur var dit värvade med flera. Vi hamnade i det som i dag är en allsvenskfinal mot Brynäs och vann med 3-1 i matcher. Det blev tre säsonger i SSK sedan kände jag att jag ville testa något nytt.

Och visst blev det något helt nytt. Tyskland och Rosenheim blev nästa destination för våran huvudtränare.

- Jag ville gärna testa på att komma utomlands. I samma veva där föddes min äldste grabb Isac. Han föddes i Sverige men åkte ned egentligen med en gång till Tyskland. VI flyttade hem sedan vid jul 2000 precis innan min dotter föddes som då är vårt tredje barn. Då kände vi att det var skönt att komma hem och så hamnade vi i HV71 och bosatte oss i Nässjö. Tre säsongen blev det i Jönköpingsklubben. Jag opererade axeln efter säsongen 2003 och valde då att sluta. Jag hade spelat a-lagshockey från det att ajg var 16 år till jag var 32, visst det var ingen ålder så, men jag kände ändå att det var ok. Samtidigt kom jag in på polisutbildningen, så jag började skolan i januari året efter. Visst var det lite så där när säsongen sedan började i augusti där kände man väl att det hade varit kul att spela men samtidigt var inte axeln bra.

Då vet ni lite mer om hur Niklas Brännströms hockeykarriär såg ut. Vad tror han om kvällen drabbning med Mjölby då?

- Jag har förstått att det här nog är det första laget vi möter den här säsongen som folk tippar som ett topplag. Det ser vi som en utmaning och en stor möjlighet att se hur bra vi är. Vi har spelat bra under de två första matcherna, samtidigt gäller det att göra de sakerna lite bättre när man möter bättre lag. Oavsett vilka vi möter kommer vi att spela vårt spel.

Är det någon av spelarna i HA74 som imponerat på dig under inledningen av säsongen?
- Jens Williamsson har varit otroligt jämn hela försäsongen, kul att vi fick med honom till HA. De andra motsvarar ungefär de förväntningar som jag hade att höja någon så vet jag inte riktigt. Jag tycker laget är jämt. Visst en kille som Olof visar jätterutin, all heder till honom. Han går in och kör varje träning är noggrann, driver på och är jätteviktig för oss. Han är verkligen ingen spelare som kommer hit och spelar av sin sista säsong, han driver på och går först i ledet.

Hur är det att jobba med gruppen?
- Jag tycker att alla spelare i HA74 är seriösa och lyssnar på vad man säger. Vi har mycket kvar att utveckla men killarna kör varje dag. Vi har en bra blandning av spelare där alla kör hårt. Vi jobbar mycket med individuell teknik. Det är väl främst i puckhantering i hög fart och det taktiska där vi kanske brister mot högre nivåer. Men alla åker skridskor bra och de flesta är bra tränade. Vi har en tydlig idé hur vi ska spela.

Tippa kvällen fight?
- Hoppas att målskyttet lossnar i kväll. Vi har tränat mycket på det, jag drar till med en seger. 5-2 vinner vi med.

 

Premiumpartner

Platinapartner

Guldpartner

Silverpartner

Stöd HA74